Savna je oaza miru in sprostitve

Savna je oblika potilne kopeli, kjer telo izmenično pregrevamo z vročim zrakom ali vodno paro ter ga nato ohlajamo na hladnem zraku ali v hladni vodi. Savne ter parne kopeli so namenjene sproščanju, zato si moramo zanje vzeti čas in se posvetiti samemu sebi. Savne so oaza miru, kjer si naberemo moči za nove izzive.

Blagodejni učinki na zdravje

Po dolgem in napornem dnevu nas obisk savne sprosti in očisti naše telo ter okrepi imunski sistem. Vročina namreč telo pregreje, razširi pore v koži in pospeši delovanje ledvic, ki iz telesa izločajo strupene ter odpadne snovi. Izboljšajo se presnova, spanec in razpoloženje, očisti se koža – postane nežna in gladka, zmanjšata pa se tudi napetost ter stres, poveča pa se odpornost na prehladna ter virusna obolenja. Zagotavljamo vam, da se boste po savnanju počutili prerojeni in polni energije!

Neskončne možnosti!

Savne delimo na:

- Suhe savne (finska, bio, zeliščna, bioenergetska in Maa savna v zemlji),
- Parne kopeli (klasična parna kopel, hamam, solna parna kopel, blatna parna kopel),
- infrardeče kabine,
- druge potilne kopeli (kaldarij, lakonik, tepidarij). Slednje so sicer izpeljanke iz zgoraj naštetih vrst savn, vendar so se dodobra uveljavile med poznavalci savnanja, zaradi česar si zaslužijo svoje mesto.

Možnosti savnanja so, kot vidite, skoraj neskončne in nam omogočajo, da na različne načine pozitivno vplivamo na svoje zdravje. Širok spekter savn omogoča vsakemu posamezniku prilagojen način sprostitve ter krepitev duha in telesa.

Razlike v temperaturi in vlažnosti zraka

Glavna razlika med posameznimi vrstami savn, parnih kopeli in IR kabin je v temperaturi, relativni vlažnosti ter delovanju posameznih energij na naše telo. Pristaši visokih temperatur zagovarjajo klasične finske savne, spet drugi bolj vlažne parne kopeli, tretji infrardeče kabine, kjer niti temperatura niti povečana vlažnost nimata svojega mesta. Iz navedenih razlik med posameznimi tipi potilnih kopeli smo za vas razvili tudi določene kombinacije savn, kjer vam lahko v eni kabini pričaramo tako klasično finsko savno, kot tudi bolj blago zeliščno savno in infrardečo kabino. S takšno kombinacijo lahko zadovoljimo še tako zahtevnega kupca.