Bazenska avtomatika

Obdelava bazenske vode zahteva visoke standarde, ki jih ročno težko dosegamo. Prav tako iz različnih razlogov vodo redko testiramo in obdelujemo vsak dan. Delo z bazenom in bazensko vodo nam lahko precej olajša bazenska avtomatika - naprave za avtomatsko upravljanje z bazenskimi elementi.

Najpomembnejša je pravilna priprava vode, pri čemer nam olajša delo avtomatski dozirni sistem. Dejavniki, kot so lastnosti polnilne vode, ostanki, ki jih prinašajo plavalci, temperatura vode, sončno sevanje in še veliko več, vplivajo na kakovost bazenske vode in lahko povzročijo neželene učinke. Spremljanje teh dejavnikov in ročno uravnavanje pravilne dezinfekcije je lahko zahtevno, kar nam lahko olajšajo avtomatski dozirni sistemi bazenskih dezinfekcijskih sredstev (pH in klor/aktivni kisik)

To je točno tam, kjer pridejo v poštev dozirni sistemi, ki skupaj z vrsto vrhunskih doziranih izdelkov zagotavljajo neovirano uporabo vašega bazena. Avtomatski dozirni sistemi nenehno in natančno spremljajo dva vsaj pomembna parametra vode, odgovorna za higiensko čisto vodo, pH in dezinfekcijo. Kadar je potrebno, dozirni sistem izračuna zahtevano količino potrebnega doziranja in zanesljivo korigira vrednosti v vašem bazenu.

Avtomatski dozirni sistemi vam omogočajo, da imate več časa, da se sprostite in uživate v svojem bazenu, ki ga vzdržujete.

Elektroliza

Dezinfekcija z elektrolizo temelji na pridobivanju dezinfektorja (klora) iz soli v vodi.

Avtomatsak elektroliza je sestavljena iz kontrolne enote in elektrolizne celice. Sol je v koncentraciji približno 3 g / L neposredno v bazenu. Za primerjavo je koncentracija soli v morju približno 10-kratna. Celica, integrirana v vodni cikel, nato pretvori raztopljeno sol v aktivni klor s postopkom elektrolize, ki uničuje bakterije in druge mikroorganizme in s tem zanesljivo zagotavlja dezinfekcijo vode. Nekaj neuporabljenega klora se bo po nekaj časa vrnilo v sol, tako da bo ostal v obtoku in ga je mogoče ponovno pretvoriti v aktivni klor.
 
Bazenska voda, obdelana z morsko vodo, je prijetnejša, mehkejša, nežna na koži in ne povzroča draženja oči. Zaradi majhne koncentracije sol nima okusa, vendar stalno zagotavlja čisto in kristalno čisto vodo.

 

Elektroliza brez pH

Elektroliza in pH

Avtomatsko merjenje in doziranje (klor ali aktivni kisik)

Primerna naprava za vsak okus. Avtomatska oprema nemškega proizvajalca Bayrol ponuja veliko več kot običajna oprema za merjenje, nadzor in doziranje. Zagotavlja široko paleto možnosti, veliko funkcij in je pravi sistem za upravljanje bazenov.

Nekateri sistemi so se osredotočajo le na doziranje, nasprotno pa Bayrol poudarja merjenje, nadzor in doziranje - tudi na daljavo. Kot del funkcionalnega razreda ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Kateri dozirni sistem je najbolj primeren za vaš bazen in vaše zahteve je mogoče enostavno določiti na podlagi podrobnih informacij o izdelkih v katalogu: 

Bayrol Automatic (Mini)

Bayrol Pool Relax

Rezultat iskanja slik za bayrol pool relax

Bayrol Pool Manager

Bayrol Analyt 3 hotel

Avtomatsko filtriranje

Filtriranje bazena poteka skozi filtrirno posodo, ki ima običajno večsmerni ventil za upravljanje. Najpogostejši je 6-potni ali 6-smerni ventil, ki omogoča 6 različnih funkcij filtacije: filtriranje, obtok, povratno izpiranje, izpiranje cevi, zimovanje/zaprto in preznjenje.

Med naštetimi funkcijami moramo v pravilnem zaporedju premikati ročico ročno. Lahko pa to namesto nas upravlja avtomatika, avtomatski 6-potni ventil:

 

Avtomatsko dopolnjevanje vode

Nivo vode v bazenu stalno niha, predvsem pada iz različnih razlogov: hlapenje, kopalci, pranje filtra, sesanje, čiščenje, puščanje,... Namesto dolivanja vode v bazen s cevjo, lahko v strojnici uredimo mehansko in avtomatsko dopolnjevanje.

Mehansko dopolnjevanje s plovcem v skimerju meri nivo in odpira/zapira ventil na dovodni cevi. Avtomatsko dopolnjevanje pa v skimerju ali kompenzaciji z električnimi senzorji tipa nivo vode. Ko je ta nivo pod najnižjim tipalom, sproži signal in elektronika odpre elektromagnetni ventil na dovodni cevi.

 

Mehansko dopolnjevanje vode

Avtomatsko dopolnjevanje vode